Крадец извършил серия от нагли домови кражби в София, съобщава БНТ.

...
Крадец извършил серия от нагли домови кражби в София, съобщава БНТ.
Коментари Харесай

Крадец ограби и живя в четири апартамента в една и съща сграда в София

Крадец направил серия от нагли домови обири в София, оповестява Българска национална телевизия. По-малко от месец откакто излязъл от пандиза, 33-годишен мъж проникнал в четири жилището в един жилищен блок в София.

Задигнал пари и бижута, само че и живял към седмица в жилищата, чиито притежатели са били отвън страната. Арестуван е малко откакто напуснал следващия разрушен апартамент.

В нормален работен ден на необикновена панорама се натъкнали живеещите на последните етажи на жилищен блок - мъж ловко прескачал от тераса на тераса.

" От покрива слизал на 10-ия, от 10-ия на деветия и след това назад. Но на 10-ия етаж в един от апартаментите е имало хора, подгонили го и той се е качил на покрива и от там е липсващ ", споделя пред Атанас Костов - отговорник за поддръжката на входа.

На другия ден разкрили, че един от жилищата е разрушен.

Костов споделя, че крадецът през терасата е счупил прозореца и е живял в жилището няколко дни. " Вътре отвратителна работа, фасове гасени, изтръгнати лампи, безредие ", разказва той в какво положение са намерили жилището.

След това стана ясно, че мъжът е проникнал и живял в още три апартамента в същата постройка. Негова цели са били жилища предимно на високите етажи.

" Извършителят е влизал в жилищата, които не са обитаеми към сегашния миг, притежателите не са си били у дома, вътре е живял, употребявал е отоплителни уреди, има данни, че се е хранил вътре с храната, употребявал е разнообразни способи на нахлуване - посредством разтрошаване, с селекциониран ключ, даже през балконската врата, като е чупил стъклопакета. Когато е решил просто е отнемал вътре каквото е имало налично ", обясни Стефан Тотев - зам.-началник на Пето районно управление (на МВР) - София.

Скоро след напускането на следващото жилище мъжът е арестуван.

" Добре прочут е на полицията, престъпно проявен е, осъждан е, друго любопитно нещо е, че е излязъл от пандиза при започване на месец февруари, безусловно можем да кажем към 2 седмици преди да извърши първото закононарушение от същия тип, тъй че бил е много припрян ", посочи Тотев.

В арестувания са открити отмъкнати бижута, пари, телефони, преносим компютър и документи и към този момент е с повдигнато обвиняване.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР